Turkish (Turkiye)English (United Kingdom)


banner kayit2

banner kayitliste

tsf logo_2015
gsb logo 2019
Altı Tur Tamamlandı
A_Genel
Troya Open tüm hızıyla sürüyor. Turnuvaya 12 Ağustos Çarşamba günü altıncı turla devam edilirken öğleden sonra geleneksel Troya Open Yıldırım Turnuvası düzenlendi.
A Kategorisinde birinci masada Iveri Chigladze Shahriyar Rahmanov'a karşı kazanarak 5,5 puana ulaştı. İkinci masada Ozan Cingöz karşısında oynayan Ayaz Mammadov maçtan galibiyetle ayrılarak 5,5 puana çıkan bir diğer oyuncu oldu. Bu iki sporcuyu 4,5 puanlı 10 sporcu takip ediyor.
B Kategorisinde ilk iki masada oynanan Mert Sakarya-Ulu Akyl Kyialbek ve Poyraz Dursun-Fatih Demirci karşılaşmaları beraberlikle sonuçlandı. Bu dört sporcuyla birlikte son maçlarını kazanan Sina Purisa ve Ali Öztürk'te 5,5 puanla zirveyi paylaşan oyuncular oldular.
Turnuvada bugün yedinci tur maçları oynanıyor.

TROYA OPEN YILDIRIM TURNUVASI
Turnuvayla birlikte geleneksel olarak düzenlenen yıldırım turnuvası 12 Ağustos Çarşamba günü gerçekleşti. Bu yıl ilk defa Yıldırım ELO hesaplamalarına dahil olan turnuvaya 130 sporcu katıldı. Büyük ilgi gören turnuva çok çekişmeli ve keyifli maçlara sahne oldu. Toplam 1800 TL nakdi ödül dağıtılan turnuvada şampiyonluğu 9 tam puanla Shahriyar Rahmanov kazandı ve 910 TL.lık ödülün sahibi oldu. İkincilik kupasını Kadir Erden 7,5 puanla alırken 7 puanlı 7 sporcudan GM Marian Petrov eşitlik bozmalar sonucunda üçüncü oldu.
İlk üç dereceye giren sporculara kupaları Çanakkale 1915 Satranç Kulübü Başkanı Mesut Çetin tarafından verildi.

Blitz_
Yıldırım Turnuvası dereceleri; 1. Shahriyar Rahmanov, 2. Kadir Erden, 3. Marian Petrov

Blitz_1
Yıldırım turnuvasında sona kalan maçlara ilgi büyüktü.





 
 
Turkish Chess Federation © 2016